Culture

Work

Extension of the Porsche Customer Centre

New structures made for rapid development. In order to keep the client centreĀ“s dynamically growing capacity in the fast lane, a new extension and functional concept was necessary.

PlaceLeipzig
ProjectExtension customer center
ClientDr. Ing. h.c. F. Porsche AG Stuttgart
DesignGewers Pudewill
Scope of workGeneral planning work phase 1-9
Size3,200 sqm
Completion2016
TeamArchitect in charge Jan Parth
PhotographerEberle & Eisfeld

In addition to the extensive reconstruction of the existing building, an additional, 72-metre-long structure was built in the same design. This way, important functions such as the processing workshop, vehicle buffers and warehouses could be rearranged.

In order to separate the paths for factory pick-ups and event guests, two, representative access points were created for both groups. The new constructional aspects will make the centre more efficient and comfortable, while preserving its architectural landmark status.